Zo sta jij ‘s morgens zonder moeite op!

Zo sta jij ‘s morgens zonder moeite op!

Heb jij ook zo een moeite met vroeg opstaan? Blijf je eeuwig snoozen? Dan ben je niet de enige, veel mensen hebben moeite met vroeg opstaan. Met deze koude dagen willen mensen zo veel mogelijk onder het warme dekbed blijven liggen. Met deze tips is dit nu verleden tijd!

Zet je wekker aan de andere kant van de kamer

Een van de handigste tips is je wekker aan de andere kant van je kamer neerzetten. Zo móet je wel je bed uit komen als de wekker gaat en is snoozen verleden tijd. Als je dit maar lang genoeg doet doorbreken je de snooze gewoonten en raak je het gelijk opstaan gewend.

Ga op tijd naar bed

Ben jij nog veels te moe als je wekker gaat? En is dit de reden dat je eeuwig snoozed? Dan is het een idee om eerder naar bed te gaan. Zo wordt je uitgerust wakker en sta je al een stuk sneller op. 

Maak je ochtend leuk

Als je elke ochtend wakker wordt denkend aan je werkdag dan is het niet heel aantrekkelijk om je bed uit te komen. Voeg daarom iets leuks toe aan je ochtend waar je naar uit kan kijken. Dit kan zo simpel zijn als een kopje koffie of je favoriete ontbijt.

Zorg voor routine

Als iets gewoonte is dan doe je het een stuk sneller. Zorg daarom met de andere tips ervoor dat gelijk uit je bed komen een onderdeel van je routine is. Zo heb je op lange termijn deze hulpmiddelen niet meer nodig en raakt je lichaam gewend om bij de eerste wekker je bed uit te komen. 

Gebruik licht

Natuurlijk licht stimuleert de aanmaak van dopamine in het lichaam. Dit is niet alleen het gelukshormoon maar zorgt ook nog eens voor extra energie. Als jij ‘s ochtends licht in je kamer hebt wordt het daardoor makkelijker om op te staan. Nog een voordeel is dat het dan ook moeilijker is om weer in slaap te vallen. Het is dus slim om zonder gordijnen of met je gordijnen een kiertje open te slapen. 

Tijd

Als laatste is het belangrijk om jezelf de tijd te geven om aan je nieuwe routine te wennen. Wees vooral niet te streng op jezelf en probeer het iedere ochtend weer.

Zo sta jij ‘s morgens zonder moeite op!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen