Welke warmteklasse dekbed past bij mij?

Welke warmteklasse dekbed past bij mij?

Binnen de dekbedden wereld zijn er enkele termen die je als je gewoon een dekbed wilt kopen niet kent. Een van die termen is de warmteklasse. Wat dit nou eigenlijk betekent en welke bij jou past vertellen wij je in deze blog. 

Wat betekent de warmteklasse?

Iedereen heeft een andere voorkeur voor de dikte van een dekbed. Een dekbed kan voor de één te warm zijn en voor de ander te koud zijn. Dit is waar de warmteklasse van toepassing is. Deze klasse geeft een indicatie van hoe warm een dekbed is. De warmteklasse wordt bepaald door het soort vulling en de hoeveelheid vulling, ook wel de dikte van het dekbed. Dit betekent niet dat je zelf de dikte van elk dekbed kunt meten. Zo is een wollen dekbed van klasse 2 veel warmer dan een donzen dekbed van dezelfde klasse. En dat terwijl het wollen dekbed dunner is dat het donzen dekbed. Het is dus belangrijk om naar de officieel vastgestelde warmteklasse van het dekbed te kijken.

 

Welke zijn er en welke past bij mij?

De warmteklassen worden aangeduid met nummers van 1 tot en met 4, 1 is hierbij het warmste. Hieronder een overzicht van wat elke klasse inhoud. 

  • Klasse 1: Extra warm voor in de winter. Deze dekbedden zijn dikker dan 8,8 cm en bieden de hoogste warmte-isolatie.
  • Klasse 2: Warm voor in de winter. Deze dekbedden hebben een dikte van 6,2 tot 8,2 cm en zijn geschikt voor mensen die het niet al te koud krijgen in de winter.
  • Klasse 3: Aangenaam voor de herfst en lente. Deze dekbedden van 4,0 tot 5,7 cm bieden een prettige warmte die niet te verstikkend is.
  • Klasse 4: Verkoelend voor in de zomer. Deze dekbedden zijn tussen de 2,0 en 3,4 cm en zijn dus lekker dun. Zoals al eerder gezegd zijn de diktes die hierboven benoemd zijn een vuistregel maar hangt de warmteklasse ook samen met het soort materiaal. 

 

De 4 seizoenen dekbedden van Dekbed-Delivery bestaan uit twee delen. Het zomerdeel heeft een warmteklasse 4 en het herfstdeel heeft klasse 3. Samen vormen ze een dekbed van klasse 1. Perfect dus voor mensen die geen apart zomer en winter dekbed willen hebben!

Welke warmteklasse dekbed past bij mij?
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen