Wat te doen tegen snurken? Deze tips gaan je helpen!

Wat te doen tegen snurken? Deze tips gaan je helpen!

Een snurkende partner is een nachtmerrie voor velen. Het is een probleem dat je niet moet onderschatten want het kan je zo je nachtrust kosten. Zowel als je er naast ligt als de snurkende persoon zelf hebben er last van, het is namelijk niet prettig om elke nacht wakker gemaakt te worden. 

Wat is snurken?

Tijdens het slapen ontspannen al je spieren, je toch dus ook. Snurken ontstaat als je tong de keelholte blokkeert waardoor de lucht bij het ademen door een kleinere ruimte moet. Door deze blokkade trillen de zachte weefsels in de neus, mond en keelholte. Dit veroorzaakt het snurkgeluid.

Tips tegen snurken

Slaaphouding

Als je snurkt is het belangrijk dat je niet op je rug slaapt. Als je dit wel doet blokkeert je tong de keelholte sneller dan als je op een andere positie slaapt. In veel gevallen kan simpelweg je slaappositie veranderen al een verschil maken. 

Afvallen

Ook afvallen kan helpen tegen snurken. Als je overgewicht hebt dan heb je ook extra vet bij je luchtwegen waardoor en minder ruimte is voor luchtstroom. Door af te vallen verdwijnt dit vet en is de kans dat je snurkt veel kleiner. 

Alcohol en roken

Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam zich ontspant. Hierdoor ontspannen ook je keelspieren waardoor de luchtwegen nauwer worden. Dit vergroot de kans op snurken weer. Laat dat wijntje bij de avondmaal dus maar liggen. Ook roken vergroot de kans op snurken doordat de luchtwegen nauwer worden door het slijm want ontstaat. 

Anti-snurkmiddelen

Als dit alles niet werkt zijn er allerlei anti-snurkmiddelen te koop die zouden kunnen helpen. Dit varieert van neuspleisters tot keelsprays. Als je een zware snurker bent en deze tips allemaal niet werken is het misschien handig om met een arts te gaan praten. Die zou nog wat medische oplossingen kunnen bieden. 

 

Snurkt jouw partner? Laat deze tips dan gauw aan hem/haar zien en geniet weer volop van je nachtrust.

Wat te doen tegen snurken? Deze tips gaan je helpen!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen