Wat maakt het ene beddengoed duurder dan het andere?

Wat maakt het ene beddengoed duurder dan het andere?

Als je opzoek bent naar nieuw beddengoed snap ik dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod is tegenwoordig immers zo groot. Wat veel mensen zich afvragen is waarom het ene dekbedovertrek duurder is dan het andere. In deze blog leggen we je haarfijn uit waarom dit zo is.

‘’Goedkoop is duurkoop’’

Je hebt misschien al eens gehoord van het gezegd ‘’goedkoop is duurkoop’’. Dit gezegde is zeer toepasselijk bij beddengoed. Een dekbedovertrek van een tientje gaat waarschijnlijk maar een aantal wasbeurten mee. Voor een overtrek van goede kwaliteit moet je iets meer neerleggen maar daar krijg je ook wat voor terug. Vaak kun je daar wel enkele jaren mee doen. 

Thread count

Toch zegt in de beddengoed branche de prijs niet alles. Er zijn ook nog andere factoren die van belang zijn. Bij katoen is een van deze factoren de zogeheten ‘thread count’. De kwaliteit van de stof wordt bepaald door de manier waarop de draden elkaar kruisen bij het weven van de stof. Voor weven zijn twee sets draden nodig: de verticale draden (schering) en inslagdraden, dit zijn de draden die er doorheen worden geweven.

 

Het Engelse woord “thread count” verwijst naar het aantal threads in één inch. Zowel ketting- als inslagdraden worden bij elkaar opgeteld en dat is de Thread Count (TC). 

Hoe hoger de thread count hoe dikker en zachter de stof. Er zijn veel verschillende thread counts, voor ieder wat wils dus. Elke thread count heeft zijn eigen weeftechniek en benaming. Zo heeft katoen-satijn een hogere TC dan normaal katoen. Dit zorgt ervoor dat katoen-satijn dikker en steviger maar ook prijziger is dan katoen. Naast deze thread count spelen ook factoren als duurzaamheid, verantwoorde productie en details een rol. 

 

Bij Dekbed-Delivery hebben wij een groot aanbod aan beddengoed zodat er voor iedereen wat wils is. Zo hebben wij verschillende materialen dekbedovertrekken, van 100% katoen tot flanel. Shop ze nu hier!

Wat maakt het ene beddengoed duurder dan het andere?
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen