Slecht slapen tijdens je menstruatie: Oorzaken en tips

Slecht slapen tijdens je menstruatie: Oorzaken en tips

De meeste vrouwen herkennen het wel buikkrampen, stemmingswisselingen en doorlekken. Kort gezegd zijn het menstruatieklachten. Als deze klachten komen elke maand terug en zorgen vaak voor een slechte nachtrust. Maar met enkele simpele tips kun je deze klachten een stuk reduceren.

Slaappositie

Je slaappositie heeft veel effect op je menstruatieklachten. Probeer op je buik slapen te vermijden aangezien dit extra druk op je baarmoeder levert. Op die manier wordt het bloed er eigenlijk uitgeperst wat de menstruatieklachten alleen maar kan verergeren. Tijdens je menstruatie kun je het best op je zij in een foetushouding liggen. Deze houding verminderd de druk op je buikspieren waardoor de buikkrampen minder kunnen worden. Ook helpt deze houding tegen het doorlekken, doordat je benen opgetrokken tegen elkaar liggen is de kans dat het bloed op je bed lekt minder groot. 

Pijnstillers

Een simpele tip is het nemen van pijnstillers. Pijnstillers als Ibuprofen en Feminax kunnen de menstruatie klachten sterk verminderen. 

Warmte

Een andere redelijk simpele remedie is het nemen van een warme douche of een warme kruik tegen je buik houden. De warmte van het water wordt overgedragen naar de buik waardoor je buikspieren ontspannen. Dit kan verlichting bieden tegen de pijn. Ook een lekkere warme deken zoals wij die bij Dekbed-Delivery verkopen kan helpen tegen de klachten.

Doorlekken voorkomen

Niet alleen de menstruatieklachten zelf zijn vervelend, maar ook het doorlekken kan heel frustrerend zijn. Om dit te voorkomen is het als eerst belangrijk om de juiste menstruatie producten te gebruiken, te lichte producten staan garant voor doorlekking. Ook het liggen op een handdoek is handig, zo hoef je niet je hele beddengoed te verschonen als je doorlekt maar alleen de handdoek in de was te gooien. Een matrasbeschermer zoals we die bij Dekbed-Delivery verkopen kan voorkomen dat het bloed doorlekt naar je matras. 

 

Met deze tips heb je al gelijk een stuk minder last van je menstruatie en kun je heerlijk genieten van je slaap!


Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen