Slapen met raam open of dicht; wat is gezonder?

Slapen met raam open of dicht; wat is gezonder?

Slaap jij met je raam open of juist dicht? Iedereen doet wat hij of zij zelf fijn vindt, maar wat is eigenlijk gezonder? Wat je het best kunt doen en wat je beter achterwege kunt laten vertellen wij je in deze blog!

Frisse lucht

Een van de grootste voordelen voor het slapen met een open raam is toch wel de frisse lucht die binnen komt. Al helemaal in de warme zomermaanden zorgt het voor extra verfrissing. In de winter is het raam bij velen echter potdicht. Dat is best logisch want je wilt die gruwe kou niet je slaapkamer in hebben. Toch is het wel handig om je slaapkamerraam een kiertje open te hebben.

Lichaamstemperatuur

Als je slaapt zakt de temperatuur van je lichaam. Om geen problemen te veroorzaken moet je kamertemperatuur niet te hoog maar ook niet te laag zijn. Bij te hoge temperaturen wordt je wakker van het zweten en bij te lage temperaturen gebruikt je lichaam veel energie om je weer warmer te maken. Het is dus niet handig om met je raam potdicht te slapen, maar wagenwijd open hoeft hij ook niet. 

Ventilatie

Nog een reden om je slaapkamerraam open te houden is voor de ventilatie. Dit helpt tegen schimmel en huisstofmijt. Een open raam zorgt voor meer zuurstof in je kamer waardoor de kans om met hoofdpijn op te staan en stuk kleiner wordt. Tegengesteld hiertoe is er ook minder koolstofdioxide aanwezig waardoor je dieper kunt slapen. 

Geen verkoudhied

Vaak denken mensen dat met je raam open slapen zorgt voor verkoudheid. Dit klopt niet aangezien verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus en niet door de kou. Sterker nog: het slapen met je raam open zorgt juist voor een beter weerstand.

 

Slapen met je raam open is dus hartstikke goed voor je. Let er hierbij wel op dat je met de koude dagen je raam niet wagenwijd open gooit, want het is niet de bedoeling dat je ligt te trillen in bed. Ook moet het niet tochten want dit kan allerlei klachten zoals een stijve nek veroorzaken. Zorg er ook voor dat je een goed dekbed hebt zodat je het niet te koud krijgt. Bij Dekbed-Delivery hebben we een breed aanbod zodat er voor ieder wat wils is!

Slapen met raam open of dicht; wat is gezonder?
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen