Slapen met nat haar, vergeet het maar!

Douche jij ook wel eens ‘s avonds laat om alle stress van de dag van je af te spoelen? En ga je daarna gelijk met nat haar je bed in? Dan heb ik slecht nieuws voor je want met nat haar naar bed gaan kan nog wel eens slecht uitpakken

Kwetsbaar haar

Nat haar is extreem kwetsbaar, dat komt doordat de haarschacht opzwelt en de haarschubben open staan. Door deze kwetsbaarheid kan het heel snel afbreken. Als je met dit breekbare haar als een gek over je kussen schuurt tijdens het slapen heb je een grote kans op haaruitval of gespleten haarpunten. Een badmuts op doen of je haar in een vlecht of knot doen is ook niet zo slim. Op die manier heeft het vocht niet de kans op te verdampen. Dit veroorzaakt erge klitten en haaruitval. 

Bacteriën

Nat haar is ook nog eens een bron van bacteriën. Als jij met je natte haren op je kussen ligt ontstaan het perfecte warme en vochtige klimaat voor bacteriën. Tijdens het woelen kunnen deze bacteriën zomaar op je gezicht of hoofdhuid terecht komen. Op lange termijn kan dit nare gevolgens zoals acne en infecties hebben. Ook kan het je hoofdkussen verpesten. Terwijl jij de volgende ochtend weer opstaat blijven deze bacteriën achter op je hoofdkussen. Dit is niet fris en kan voor schimmel zorgen. 

 

Om je kussen schoon te houden kun je een schone handdoek op je kussen leggen mocht je toch wel met nat haar naar bed gaan. Het risico is hier wel dat je haar beschadigd raakt omdat een handdoek best ruw kan zijn. Verder is het belangrijk om je kussenslopen regelmatig te wassen. Zo geniet je zo lang mogelijk van je hoofdkussen. 

Hoofdpijn en bad hair

Met nat haar naar bed gaan kan ook zorgen voor hoofdpijn. Dit komt omdat je lichaamstemperatuur tijdens je slaap stijgt, door het vocht in je haren kan de hoofd temperatuur niet mee stijgen. Dit zorgt voor barstende hoofdpijn. Ook zorgt met nat haar slapen voor een bad hair day de volgende dag. En dat wil toch niemand!

 

Het beste is dus om je haar op tijd te wassen zodat het genoeg tijd heeft om aan de lucht te drogen. Als dit niet lukt dan kun je het altijd föhnen. Pas hierbij wel op dat je je haar niet beschadigd met te hoge temperaturen. 



Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
0

Je winkelwagen