Last van ochtendhoofdpijn? Vermijd deze slaaphoudingen!

Last van ochtendhoofdpijn? Vermijd deze slaaphoudingen!

Er is geen slechter begin van je dag dan wakker worden met hoofdpijn. Één op de dertien mensen heeft hier last van. Het kan verschillende oorzaken hebben zoals slaapproblemen of je slaaphouding. Dit laatste is heel makkelijk op te lossen, probeer daarvoor de volgende slaaphoudingen te vermijden.

  1. Foetushouding

De foetushouding is de perfect slaaphouding voor menstruatieklachten, maar voor ochtend hoofdpijn niet zo. Dit komt doordat er met deze houding veel druk op je nek komt te staan. Deze spanning op je nek kan doorstromen naar je hoofd waardoor ochtendhoofdpijn kan ontstaan.

  1. Buikslapers

Deze positie kan ook voor ochtendhoofdpijn zorgen. Door op je buik te liggen moet je nek ver naar voren buigen en komt je hoofd op een onnatuurlijke manier op je kussen terecht. Dit kan zowel nek- als hoofdpijn veroorzaken.

  1. Arm over je hoofd

Als je moet je arm over je hoofd ligt of met je hoofd in je elleboogholte steunt kan dit ook de oorzaak zijn van ochtendhoofdpijn. Door de rare positie van je arm ontstaat er druk op de zenuwen die van je arm naar je nek lopen. Ook de bloedtoevoer wordt hierdoor verstoord. Dit kan ervoor zorgen dat er niet genoeg bloed naar je hoofd gaat en je raad het al, dit kan hoofdpijn veroorzaken.

 

De beste slaaphouding voor ochtendhoofdpijn is op je rug met je armen naast je lichaam. Zo wordt de bloedtoevoer nergens verstoord en ligt je nek in een natuurlijk houding.

 

Naast je slaaphouding is het ook belangrijk dat je een goede hoofdkussen gebruikt. Ook hier is het belangrijk dat er geen spanning op je nek terecht komt. Bij Dekbed-Delivery hebben we een groot aanbod aan kwalitatieve hoofdkussen, neem hier snel een kijkje. Weet je nog niet helemaal welke hoofdkussen nou voor jou is? Bekijk dan nu onze blog over welke kussen bij jou past.

 

Heb jij ondanks een juist slaaphouding nog steeds last van ochtendhoofdpijn? Dan zijn de volgende oorzaken misschien mogelijk: slaapgebrek, verkoudheid, te veel cafeïne inname, stress, depressie, roken of tandenknarsen.Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen