Hoeslakens: Welk materiaal past bij mij?

Hoeslakens: Welk materiaal past bij mij?

Hoeslakens zijn er in alle kleuren, maten en materialen. De kleur en maat zijn makkelijk te bepalen, het materiaal daarentegen niet. Het is belangrijk dat je het juiste materiaal kiest aangezien je er elke nacht op slaapt. Maar welk hoeslaken past bij jou? En wat is het verschil tussen al die materialen? Dat zullen wij haarfijn voor je uitleggen in dit blog. 

Katoen

Katoen is een van de meest bekende hoeslaken stoffen, en niet zomaar. Katoen is namelijk heel ademend en zacht waardoor het heerlijk aanvoelt. Ook heeft katoen een goed absorptievermogen. En dit alles voor een goede prijs, want katoen is niet te prijzig. 

Katoen-satijn

Katoen-satijn is geen echte stof maar meer een ander soort katoen. Katoen-satijn wordt dichter op elkaar geweven dan katoen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal extra zacht en dik is. Hierdoor heeft katoen-satijn ook een wat luxere uitstraling. 

Jersey

Jersey is net als katoen-satijn meer een ander soort katoen. Jersey duidt namelijk op dat iets gebreid is. Jersey hoeslakens zijn dus gebreid katoen. Door deze breitechniek ontstaat er rek en elasticiteit. Dit is fijn aangezien de hoeslaken dan perfect op je matras aansluit. Dubbel jersey wordt met een dubbele draad gebreid en is daardoor nog zachter en dikker.

Flanel

Flanel-katoen is een materiaal dat gemaakt is van katoenvezels die losjes geweven zijn, dit kan op verschillende manieren zolang het maar losjes is. Doordat het zo losjes is, zitten er luchtzakjes in de vezels. Deze luchtzakjes zorgen ervoor dat het materiaal warme-isolerend is. Ook heeft het materiaal een wollig oppervlakte wat ervoor zorgt dat het isolerend vermogen nog hoger is. Flanel is dus perfect voor de koude winternachten. 

Velvet

Fluweel, is een stofsoort waarbij kleine katoenen lusjes aan elkaar worden geweven waardoor aan een zachte en glanzende stof ontstaat. Vaak worden de lusjes (poollusjes) doorgesneden, waardoor er een harig oppervlak ontstaat. Dit voelt dan fluweelzacht aan. Velvet is de Engelse term voor fluweel en daarmee exact hetzelfde als fluweel.

Molton

Molton hoeslakens worden ook wel matrasbeschermers genoemd. Dit hoeslaken gebruik je niet op zichzelf maar doe je onder een van de andere hoeslakens. Een molton is gemaakt van geruwde wollige katoen wat een sterk vocht absorberend vermogen heeft. Hierdoor vangt het vocht op zodat het in het matras trekt. 

 

Shop nu de beste hoeslakens voor een prikkie bij Dekbed-Delivery!

Hoeslakens: Welk materiaal past bij mij?
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen