Hoe voorkom ik verkreukeld beddengoed?

Hoe voorkom ik verkreukeld beddengoed?

Heb je ooit je beddengoed proberen te strijken? Zo ja dan weet je wat voor helse klus het is. Zo een grote lap stof is niet makkelijk te strijken. Hierom hebben we wat handige tips om gekreukeld beddengoed te voorkomen, zodat strijken niet meer hoeft. 

De eerste tip is om de wastrommel niet te vol te gooien. Zo kan je beddengoed losjes gewassen worden en ontstaan er minder kreukels in je beddengoed. Sommige wasmachine hebben een kreukherstellend programma waardoor de trommel minder omwentelingen maakt. Zo mogelijk is het dus handig dit programma aan te zetten. 

Verder zijn er veel verschillende materialen beddengoed die allemaal hun eigen kreukel gevoeligheid hebben. Er bestaat geen beddengoed dat helemaal kreukvrij is, maar sommige materialen verhelpen het al heel erg. Hieronder een aantal beddengoed materialen die het meest naar het minst kreukelen. 

Katoen-satijn

Katoen-satijn is een stof die dichter op elkaar wordt geweven waardoor het dik en zacht aanvoelt. Ook heeft de stof een mooi glanzend oppervlak. Doordat de draden dichter op elkaar zitten kreukt de stof en bijna niet. Verder is het ook nog eens luchtdoorlatend, perfect voor beddengoed dus.

Percale katoen

Ook percale katoen wordt gemaakt met meer draden die ook nog eens dunner zijn. Hierdoor voelt deze stof een stuk zachter aan dan normaal katoen en kreukt het ook minder. 

Flanel

Flanel is juist heel losjes geweven wat ervoor zorgt dat het goed isolerend is. Het is makkelijk te onderhouden en heeft minder kreukels dan normaal katoen. Flanel is wel heel dik en niet geschikt voor de zomer maanden. 

Katoen

Als laatst hebben we natuurlijk ook normaal katoen. Dit is heel vochtregulerend en goed ademend. Ook is het kwalitatief heel goed en ook nog eens voor een goede prijs. Het enige nadeel is dat katoen heel kreukgevoelig is. 

De makkelijkste manier om kreukels uit je beddengoed te krijgen is met een spray zoals een plantenspuit. Vul de spuit met water en spray het op het dekbedovertrek. Schud het overtrek vervolgens enkele keren op en neer en trek het strak. Zo verdwijnen zowat alle kreukels heel makkelijk uit je beddengoed. 

Bij Dekbed-Delivery hebben we een breed aanbod aan beddengoed, van hoeslakens tot dekbedovertrekken. Neem gauw een kijkje en geniet lekker lang van je kreukvrije beddengoed.

Hoe voorkom ik verkreukeld beddengoed?
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen