Heb ik eigenlijk wel een hoofdkussen nodig?

Heb ik eigenlijk wel een hoofdkussen nodig?

Misschien heb je het wel eens voorbij horen komen, slapen zonder kussen zou rimpels, brandend maagzuur en rugklachten verminderen. Maar is dit wel echt zo? En is het wel voor iedereen zo slim om zonder hoofdkussen te slapen? Lees gauw verder want wij leggen het haarfijn voor je uit.

Ondersteuning

Een hoofdkussen is bedoeld om je hoofd en daarmee je nek en rug ‘s avonds recht te houden. Overdag doet je dit zelf maar als je slaapt kan dit niet omdat je nekspieren dan ontspannen waardoor je hoofd gaat hangen. Wat voor hoofdkussen het best voor jou is hangt af van je slaappositie. 

Buikslapers

Mensen die op hun buik slapen kunnen vouwen en rimpels krijgen door hun kussen. Ook kun je vaak last hebben van slapende ledematen. In eerst opzicht is dit niet schadelijk, maar op lange termijn kan het best wat effect hebben. ZO kunnen je zenuwen beschadigd raken door de beknelling bij een slapende arm. Als je met je gezicht op je kussen ligt kun je ook last krijgen van puistjes, dit komt doordat je tijdens het transpireren bacteriën je kussen achterlaat. De kussen kan niet goed luchten omdat je erop ligt waardoor die bacteriën op je huid terecht komen. 

Zijslapers

Als je op je zij slaapt is een kussen juist heel belangrijk. Als je zonder kussen op je zij ligt rekken je nekspieren uit en staat er veel druk op je schouder. Hierom is het belangrijk dat je een hoofdkussen neemt die even dik is als de afstand van je schouder tot je nek.

Rugslapers

Als je als rugslaper zonder kussen slaapt is er een grote kans dat je hoofd te ver naar achteren valt. Hierdoor komt er te veel druk op je schouders en nek terecht. Ook hebben kussens voor rugslapers niet echt negatieve effecten. Wel kan een rugslaper baat hebben bij een hoofdkussen met speciale nekondersteuning. 

Samenvattend is het voor buikslapers handig om het zonder hoofdkussen slapen eens uit te proberen. Elke anders slaper kan beter zijn hoofdkussen behouden. Maar onthoudt wel als je nergens last van hebt, is het ook niet nodig om het te veranderen. 

Bij Dekbed-Delivery hebben we een ruim assortiment aan hoofdkussens die de juiste ondersteuning bieden. Shop ze hier!

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen