Een topper hoeslaken: waarom heb je dat nodig?

Een topper hoeslaken: waarom heb je dat nodig?

Misschien heb je er al eens van gehoord, een topper hoeslaken. Maar wat is het eigenlijk en wanneer heb je er een nodig? Dat zullen wij je uitleggen in deze blog. 

 

Als je een boxspring hebt dan slaap je hoogstwaarschijnlijk op een topmatras, ook wel topper of toppermatras genoemd. Het is een dun matrasje wat extra ondersteuning en comfort biedt. Maar niet alleen als je op een boxspring slaapt kun je een topper gebruiken, je kunt er ook een bovenop je normale matras leggen. Dit kun je doen als je je eigen matras te hard vindt. 

Een topper hoeslaken is simpelweg gewoon een hoeslaken voor je topper. Het enige verschil met een normale hoeslaken is dat de mate voor een topper hoeslaken anders. Dit komt omdat een topmatras natuurlijk een stuk dunner is dan een normaal matras. 

Hygiëne

Ten eerste is een topper hoeslaken nodig voor de hygiëne van je topper. Het menselijke lichaam verliest veel vocht tijdens een nacht slapen. Het zou onhygiënisch zijn als dit vocht direct je topper in kan lekken. Voor extra hygiëne kun je ook een topper matrasbeschermer, ofwel molton, gebruiken. Naast hygiëne zorgt bescherming van je topper er ook voor dat hij langer mee gaat. Dat is heel belangrijk want je wilt je aankoop natuurlijk beschermen. 

Comfort

Een aparte hoeslaken voor je molton biedt ook extra comfort. Als je een normale hoeslaken over zowel je matras en topper doet, dan wordt de topper geplet. Dit komt omdat een topper gemaakt is van schuim wat makkelijk mee veert. Dit geplet worden van je topmatras kan veel beschadigingen veroorzaken. Ook neemt het een stukje comfort van je topper weg. Als de topper strak gespannen staan veert hij niet meer lekker mee met je bewegingen waardoor het minder fijn ligt. 

 

Bij Dekbed-Delivery hebben wij een breed assortiment aan topper hoeslakens en moltons. Ook verkopen wij de topmatrassen zelf. Neem dus snel een kijkje op onze website en geniet ultiem van je nachtrust. 
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen