Do’s & Dont’s als het gaat om eten voor het slapengaan

Do’s & Dont’s als het gaat om eten voor het slapengaan

Een lekkere late night snack of een hele maaltijd voor het slapen gaan? Dat is niet altijd even goed voor je nachtrust. Maar geen zorgen! Er zijn ook voedingsmiddelen die juist goed zijn voor je nachtrust. In dit blog leggen wij je uit wat de do’s en wat de dont’s zijn wat betreft eten voor het slapen. 

Vertering

Je lichaam is in de ochtend en het begin van de middag het meest bezig met het verteren. Hierom is het slim om ‘s avonds voor een niet te zware maaltijd te gaan. Ga dan vooral voor groenten en eiwitten en vermijd vetten. Ook is het belangrijk dat je 3 uur voor het slapen gaan geen zware maaltijden meer naar binnen werkt. Ook cafeïne houdende voedingsmiddelen zoals chocolade zijn het beste te vermijden in de avond. Hiernaast zijn de volgende etensware ook het beste te vermijden: vet eten, pittig eten, zoute snacks zoals chips, oude kaas, rood en gerookt vlees en ten slotte energie gevende dranken zoals koffie, alcohol en zwarte thee. 

Lichte snacks

Als je nog trek hebt is het ook niet handig en fijn om met dit gevoel naar bed te gaan. Zoals al eerder benoemd bevorderen bepaalde voedingswaren de nachtrust juist, dit zijn producten die de aanmaak van melatonine en serotonine stimuleren. Deze twee hormonen zorgen voor een uitstekende nachtrust. Van de volgende etensware kan je laat in de avond, met mate, nog van genieten: koolhydraatarme snacks (volkoren), warme melk, mager vlees, gezouten amandelen en ten slotte havermout omdat hier melatonine in it. 

Matrasbeschermer

Als jij graag in je bed van je midnight snack geniet moet je wel opletten om niet te morsen. Maar soms kan je er niets aan doen en gebeurt het gewoon. Om die reden is het handig om een matrasbeschermer te hebben, zo lekken de vlekken niet door naar je matras en hoef je alleen je hoeslaken met wat vlekken verwijderaar in de was te gooien. Shop ze hier bij Dekbed-Deliver!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen