Deze slaaphoudingen verminderen jouw lichamelijke klachten!

Deze slaaphoudingen verminderen jouw lichamelijke klachten!

Word jij ‘s nachts meerdere malen wakker door lichamelijke klachten? Je slaaphouding zouden deze klachten wel eens kunnen verminderen. In deze blog 

bespreken wij verschillende klachten en welke houding hier het beste mee helpt.

Rugklachten

Rugpijn komt vaak voor en veel mensen weten niet hoe ze het kunnen verhelpen. Een van de simpelste manieren om dit te doen is door op je zij te slapen. Als je op je zij ligt dan zit je ruggengraat in een normale en ontspannen positie. Een zijligging met licht opgetrokken benen is de beste houding voor lage rugpijn. 

Nekklachten

Bij nekklachten is een rugligging de beste slaaphouding. Op deze manier ondersteund je kussen je nek goed waardoor je nek ontspant. Let hierbij wel op dat je een goed hoofdkussen gebruikt. Deze moet niet te hoog of te laag zijn.

Schouderklachten

Om schouderklachten tegen te gaan is het van belang om je schouders zo min mogelijk te belasten. Dit doe je door op je rug te liggen zodat je niet op je schouders steunt. 

Maagklachten

Als je last hebt van brandend maagzuur of ander maagpijn kan je het beste op je linkerzij liggen. Zo voorkom je druk op je maag. Extra ontspanning creëer je door je knieën te buigen en je armen uit te strekken. 

Menstruatiepijn

Heb jij last van menstruatiepijn tijdens het slapen? Als deze klachten krampen zijn kun je het beste in een foetushouding liggen. Zo verlaag je de druk op je buikspieren waardoor de krampen verlicht worden. Heb je juist last van je rug of gevoelige borsten? Dan kun je het beste op je rug liggen met een kussen onder je knieën, dit zorgt ervoor dat je ruggengraat niet te veel buigt. Op je buik liggen moet je vermijden want dit verergert alle klachten juist.

Matras

Naast de juiste houding aannemen is het ook van belang om een goed matras te hebben. Het is belangrijk dat een matras je lichaam goed ondersteund en niet te veel inzakt. Bij Dekbed-Delivery hebben we een breed aanbod aan matrassen en toppers zodat jij heerlijk kan slapen.

Deze slaaphoudingen verminderen jouw lichamelijke klachten!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen