Dekbed wassen – Tips & Tricks

Dekbed wassen - Tips & Tricks

Iedereen weet wel dat je regelmatig je beddengoed moet wassen. Wat veel mensen echter vergeten is dat je je dekbed ook moet wassen. Dit is heel belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Daarom hebben wij nu wat tips & tricks zodat je makkelijk je dekbed kunt wassen.

Wasmachine

Niet alle dekbedden kun je zelf wassen, let hiermee op. Een katoen of synthetisch dekbed kan je zelf wassen en vaak ook nog eens tot 60°. Een wollen dekbed kan je alleen zelf in de wasmachine doen als het op het label staat. Als dit er niet opstaat en je doet het toch, heb je de kans dat je dekbed extreem krimpt. Ook een zijden dekbed kun je beter niet zelf wassen. Ga eens in de zoveel tijd met deze dekbedden naar de wasserette om ze toch schoon te krijgen. Een donzen dekbed kan je meestal wel gewoon in de wasmachine stoppen. Let wel op de temperatuur die in het waslabel staan. Ook heb je helemaal niet zo veel wasmiddel nodig, één vierde van wat je normaal gebruikt is al genoeg. 

Droger

Een dekbed dat in je eigen wasmachine mag, kan ook gewoon in de droger. Doe dit alleen niet te heet. Als je er een paar tennisballen bij stopt komt je dekbed er weer heerlijk volumineus uit. Als je geen droger hebt kun je het dekbed ook gewoon aan een waslijn ophangen. Klop het dekbed dan ook even op voor een heerlijk luchtig dekbed.

 

Als je dekbed niet in de wasmachine past kun je ook een bad of bak met water en wasmiddel vullen. Zo kun je het dekbed gewoon met de hand wassen. Vergeet niet het wasmiddel eruit te spoelen met schoon water.

Hoe vaak?

Ondanks dat het schoonhouden van een dekbed heel belangrijk is, moet je hem ook niet te vaak wassen. Dit zorgt namelijk voor slijting van je vulling. Als je het dekbed tussendoor af en toe buitenhangt en goed laat luchten, hoef je je dekbed maar eens in de 3 à 4 jaar te wassen. Tenzij er echt iets op gemorst is natuurlijk. Wel is het natuurlijk belangrijk om je dekbedovertrek vaak te verschonen.

Dekbed wassen - Tips & Tricks
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen