Welk dekbedovertrek past bij mij?

Welk dekbedovertrek past bij mij?

Bij het zoeken naar een nieuw dekbedovertrek zijn er een aantal punten waar we naar kijken: Het belangrijkste is dat het materiaal bij jou moet passen.  Past het materiaal van het dekbedovertrek niet bij jou? Dan heeft dat impact op jouw nachtrust

Een dekbedovertrek kan van allerlei verschillende soort materiaal gemaakt zijn. Nu moeten we opzoek naar het materiaal wat bij jou past!

Bij het zoeken naar het juiste beddengoed wat bij past kom je online al heel wat materiaalsoorten tegen. Welk materiaalsoort het best bij jou past hangt af van jouw voorkeuren.

Moet het dekbedovertrek zacht of juist wat grof aanvoelen?

Ben je een koukleum en wil je juist een dikker dekbedovertrek of ben je een zweter en ga je voor een luchtig dekbedovertrek?

Ook heeft de tijd van het jaar te maken met dekbedovertrek waar je voor kiest. In de zomer kies je toch snel voor een luchtig dekbedovertrek waarna je in de winter juist ene heel warm dekbedovertrek over je heen wil hebben.

Welk materiaal dekbedovertrekken zijn er?

Materiaal Eigenschappen
Katoen ·      Sterk materiaal

·      Vocht absorberend

·      Vochtregulerend

·      Ademende stof

·      Duurzame stof

·      Voelt zacht aan

·      Goede prijs/kwaliteit verhouding

Katoen-satijn·      Voelt koel aan

·      Hotelglans

·      Goed voor huid en haar

·      Ademende stof

·      Vocht absorberend

Flanel·      Speciaal voor de koude maanden

·      Warm en ademend

·      Past zich aan de lichaamstemperatuur aan

·      Nagenoeg strijkvrij

Gemengd katoen (cotton blended)·      Soepele stof

·      Ademende stof

·      Vocht absorberend

·      Kleurvast

Satijn ·      Zacht en comfortabel

·      Voelt koel aan

·      Goed voor de huid

·      Goed voor het haar

·      Mooie glas

·      Soepel vallen

Katoen

Katoen is het meest gebruikte materiaal voor dekbedovertrekken. Katoen is een duurzaam natuurproduct en daardoor zeer ademend. Omdat katoen een ademende en vochtabsorbenede eigenschap heeft is het ideaal om er onder te slapen.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je het hele jaar door fris onder een katoenen dekbedovertrek kunt slapen. In de winter zorgt een katoenen dekbedovertrek voor een fijne warmte en in de winter zorgt katoen voor een aangename verkoeling.

 

 

Katoen-satijn

Een dekbedovertrek van katoen-satijn is gemaakt van 100% katoen. De specialiteit van dit dekbedovertrek zit in de binding. Met de satijnbinding worden de garens dicht op elkaar geweven. Door deze manier heeft de stof meer draden, dit zorgt voor een grotere kwaliteit.

Door de speciale satijnbinding voelt het katoen zacht, verkoelend, glad en soepel. Ook is het dekbedovertrek zo goed als strijkvrij.

Het dekbedovertrek is huid en haar vriendelijk. Omdat het dekbedovertrek glad en soepel is zullen er minder vouwen in je huid ontstaan. Ook zal je haar minder door elkaar in de knoop zitten.

Naast alle goede voordelen zoals we hierboven hebben opgesomd geeft het dekbedovertrek ook een chique uitstraling in je slaapkamer.  Door de fijne glans ontwikkel je een echt luxe hotelgevoel.

 

Flanel

Flanel wordt meestal in de koudere seizoenen gebruikt. Flanel is een zachte stof dat warm aanvoelt.

Voor diegene die het vaak koud hebben, is een flanellen dekbedovertrek een ideale stof om onder te slapen.

Flanel bestaat uit geruwd katoen. Door het ruwen van het katoen heeft de stof een dik donsachtig laagje gekregen. Door dit donsachtig laagje neemt flanel je lichaamswarmte snel op.

Een dekbedovertrek van flanel is voor de echte koukleumen

 

 

 

Gemengd katoen

Gemengd katoen wordt steeds vaker gebruikt voor dekbedovertrekken.

Deze stof bestaat uit een samenstelling van katoen en polyester. De katoenvezels zijn verweven van polyester draden. Hoe meer katoen er wordt gebruikt hoe natuurlijker het product.

 

 

 

 

Satijn

Satijn zorgt voor een mooie glans op het dekbedovertrek. Dit geeft een mooie luxe uitstraling. Een satijnen dekbedovertrek bestaat voornamelijk uit polyester dat d.m.v een speciale weeftechniek een satijnbinding krijgt.

Satijn voelt koel aan en is in de zomer zeer geschikt om te gebruikten. Daarnaast heeft meer voordelen. Zo is satijn goed voor huid en haar.