Voordelen van een bedsprei!

Voordelen van een bedsprei!

Ongeacht in welke stijl jij je slaapkamer hebt, een bedsprei zorgt altijd voor de finishing touch. Niet alleen omdat het ontzettend mooi staat op je bed, maar ook zeker omdat het er in één klap een stuk netter uitziet. In dit artikel laten wij je de voordelen van een bedsprei zien.

Een mooie uitstraling

Misschien wel het grootste voordeel van een bedsprei is de uitstraling ervan. Een sprei zorgt er namelijk voor dat het bed er netter en mooier uitziet. Stel je hebt de slaapkamer vooral in neutrale kleuren, met wat mosterdgele accenten. Dit is mooi en rustig, en zorgt voor een rustige omgeving. Maar als je beddengoed hebt in een contrasterende kleur die niet bij de kamer past, kan dat zorgen voor een rommelig effect. Met een bedsprei heb je dit niet. Ongeacht welk beddengoed je gebruikt, als de bedsprei in de juiste kleur is, zie je hier niks van!

Goede bescherming voor je beddengoed

Een ander groot voordeel van het hebben van een bedsprei, is dat het zorgt voor een goede bescherming van je dekbed en kussens. Dekbedden en kussens gaan maar een aantal jaar mee en dan moeten ze vervangen worden, maar als je een bedsprei gebruikt wordt de levensduur hiervan vaak verlengt. Een sprei zorgt namelijk voor een bescherming tegen stof en ander vuil, waardoor ze langer mee kunnen gaan.

Een bedsprei zorgt ervoor dat je bed opgemaakt is

Waarschijnlijk heb jij er ook weleens ochtenden bij zitten dat je haast hebt, of gewoon geen zin hebt om je bed piekfijn op te maken. Je laat het dan voor wat het is, maar dat ziet er wel erg rommelig uit. Heb je een bedsprei, dan doe je dit veel minder snel. Je legt je sprei namelijk niet over een rommelige berg van dekbedden en kussens, en dus zorgt de sprei ervoor dat je in de ochtend de tijd neemt je bed netjes op te maken.

Dit zorgt bovendien voor een luxueus gevoel, alsof je in een hotel slaapt. Dit effect creëer je overigens niet alleen met een hele dure sprei, zolang hij er mooi uitziet, is dit al voldoende. Door ook nog een aantal sierkussens toe te voegen maak je de uitstraling van je bed helemaal af en heb je dat complete hotelgevoel.

Zitten er ook nadelen aan?

Waar voordelen zijn, zijn ook altijd nadelen te vinden. Bij het hebben van een bedsprei is dit ook het geval, al wegen de nadelen niet op tegen de voordelen. Het grootste nadeel bij een sprei is dat je bed niet voldoende kan drogen na een nacht als je hem direct opmaakt. Het beste is het, om je kussens in de ochtend op te schudden en je dekbed aan het voeteneind te leggen. Op deze manier kan je bed volledig drogen, en verminder je de kans op huisstofmijt. Heb je echter een bedsprei, dan wil je je bed in de ochtend al graag opmaken. Hierdoor kan het bed niet goed drogen, wat nadelig kan zijn.