Alles over katoen

Alles over katoen

Katoen is een van de meest bekende stoffen die voor van alles en nog wat gebruikt wordt, van kleding tot beddengoed. Maar wat is katoen eigenlijk? En wat betekenen al die verschillende benamingen zoals katoen-satijn en flanel etc? In dit blog leggen wij alles over katoen voor je uit!

Ademend, zacht en absorberend

Katoen is niet zomaar zo bekend. Het is namelijk heel ademend en zacht waardoor het heerlijk aanvoelt. Ook heeft katoen een goed absorptievermogen. Dit maakt katoen de perfecte stof voor dekbedovertrekken en hoeslakens. Naast standaard katoen zijn er nog veel andere katoen varianten.

Katoen-satijn

Katoen-satijn wordt dichter op elkaar geweven dan katoen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal extra zacht en dik is. Hierdoor heeft katoen-satijn ook een wat luxere uitstraling. 

Jersey

Jersey wordt net als katoen-satijn op een andere manier gemaakt dan normaal katoen. Jersey duidt namelijk op dat iets gebreid is. Jersey hoeslakens zijn dus gebreid. Dubbel jersey wordt met een dubbele draad gebreid en is daardoor nog zachter en dikker.

Flanel

Flanel-katoen is een materiaal dat gemaakt is van katoenvezels die losjes geweven zijn, dit kan op verschillende manieren zolang het maar losjes is. Doordat het zo losjes is, zitten er luchtzakjes in de vezels. Deze luchtzakjes zorgen ervoor dat het materiaal warme-isolerend is. Ook heeft het materiaal een wollig oppervlakte wat ervoor zorgt dat het isolerend vermogen nog hoger is. Flanel is dus perfect voor de koude winternachten. 

Micropercal

Als laatst is er ook nog micropercal katoen. Het enige verschil tussen normaal katoen en micropercal is dat het laatste wordt gemaakt van fijnere en meer draden. Dit zorgt ervoor dat de stof zachter en steviger aanvoelt.

Alles soorten katoen kan je tot 60 graden wassen en kunnen ook in de droger. Wel kan katoen bij de eerste wasbeurt iets krimpen. Maar geen zorgen dit hoort en katoenen beddengoed wordt altijd iets ruimer geleverd zodat het krimpen geen probleem is. 

Bij Dekbed-Delivery hebben we een breed aanbod aan katoenen producten, van hoeslakens tot dekbedovertrekken. Neem gauw een kijkje en geniet lekker lang van je beddengoed.
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen