5 tips voor slapen tijdens de overgang

5 tips voor slapen tijdens de overgang

Wordt jij wakker met gewrichtspijn? Heb je last van een slecht ochtendhumeur? Of heb je last van slapeloosheid? Dan is de kans groot dat je in de overgang zit. Al deze klachten zijn natuurlijk niet fijn en al helemaal niet voor je nachtrust. Tijdens de menopauze maakt je lichaam minder oestrogeen aan, dit zorgt er ook voor dat er minder melatonine aanmaakt. En laat dit nou het slaaphormoon zijn. 

Om deze klachten wat te verlichten hebben wij nu 5 tips voor je!

Tip 1: Let op je voeding

Zoete producten zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel enorm kan stijgen, maar daarna daalt hij ook weer snel. Deze snelle daling kan ervoor zorgen dat je midden in de nacht wakker wordt. Om dit te voorkomen is belangrijk om een paar uur voor het slapen gaan te veel suikers te vermijden.

Tips 2: Beperk koffie en alcohol

Zoals je misschien wel weet bevat koffie cafeïne, een stofje wat je wakker kan houden. Wat veel mensen niet weten is dat alcohol soortgelijke stofjes bevat. Stop dus een paar uur voor het slapen ook met het drinken van alcohol en koffie. Daarnaast verhoogt alcohol ook de mate van transpireren wat voor opvliegers zorgt. Dit is dus nog een reden om het alcoholische drankje ‘s avonds te laten staan.

Tip 3: Gebruik het juiste dekbed

Door al die opvliegers is het soms veels te warm ‘s avonds in bed. Kies om dit te vermijden voor het juiste dekbed overtrek. Wij bij Dekbed-Delivery hebben een breed assortiment aan dekbedden van verschillende warmteklasse. Neem snel een kijkje op onze website en geniet weer van je nachtrust!

 

Tip 4: Gebruik matrasbeschermers

Om ervoor te zorgen dat het zweet niet in je matras trekt is het van belang om een matrasbeschermer te gebruiken. Deze moltons vangen vocht op en zorgen er zo voor dat je matras zo lang mogelijk fris blijft. Shop ze nu hier!

 

Top 5: Gebruik supplementen

Om de overgang klachten tegen te gaan kan het soms helpen om oestrogeen en progesteron tabletten te nemen. Deze zorgen ervoor dat je hormoonbalans wat meer op orde komt waardoor je weer heerlijk kunt slapen. Kom je nog steeds moeilijk in slaap? Dan is het nemen van melatonine tabletten misschien een idee. Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen